H-P: 7-22 Szo: 9-16 Vas: 9-14

H-P: 7-22 Szo: 9-16 Vas: 9-14

Az alapítóról:

Vida Zoltán tulajdonos, edző és versenybíró.

A versenysporttal 13 éves korom óta foglalkozom, versenyeztem mint birkózó, később váltottam a fekvenyomásra, majd a testépítésre. Dobogós helyezéseket értem el magyar bajnokságokon, de soha nem tudtam nyerni, viszont kitűnő helyeken tanultam. A birkózást Baracsi Imre mesteredzőnél kezdtem, majd Kaliszki Pál, illetőleg Tóth Lajos junior válogatott edző irányításával edzettem, rengeteget tanultam tőlük az erő állóképességű edzésről. A fekvenyomó edzéseimet súlyemelő teremben végeztem, Dr. Orvos András, a súlyemelő válogatott edzője felügyelete alatt, tőle pedig az erőnléti edzések terén tanultam sokat. A csepeli súlyemelő csarnokban olyan sportemberekkel edzettem együtt, mint Mandzák Bertalan ( v.b. 3. sokszoros m.b.), Csengeri Kálmán ( v.b. 4. olimpia 4. Szöul ) Gere Géza ( magyar csúcstartó, lökés 222,5 kg ) Molnár Miklós ( súlyemelő junior bajnok, 20x powerlifting magyar bajnok, powerlifting masters világ és Európa bajnok, Miklós később 15 évig kollegám volt a Vida Fitneszben, tragikus haláláig).

 

A testépítés alapjait Tasnádi László, ( 3x m.b.) Fehér Richárd, (m.b.) Sárközi István nemzetközi bajnok, magyar bajnok segítségével sajátítottam el. Mivel a nem olimpiai versenysportból nem lehetet megélni, így öt évig szállítmányozással foglalkoztam, így sikerült összegyűjtenem annyi pénzt, hogy megnyissam első edzőtermem, Sebestyén Imre plébános Úr anyagi segítségével.


Az első edzőtermem 1990-ben nyitottam, és azóta is edzőtermeket üzemeltetek. Az első csoportban végeztem a T.F.-en , a testépítő és erőemelői edzői szakon, 1992-ben. Az álmom egy kifogástalanul felszerelt, nagy edzőterem volt, 1995-ben kerestek meg, béreljem ki a Fehérvári úti edzőterem helyiségét, mert jókat hallottak rólam, és nekem szerették volna kiadni. A helyiség akkor szörnyű állapotban volt, de úgy döntöttem, belevágok, napi 12 óra munkával két hónap után megnyitottam, és az edzőterem azóta is sikeresen üzemel. Az edzőterem versenyzői 3x nyerték el a legeredményesebb csapat díját, az I.F.B.B. szövetségnél 2x voltam az év edzője, kiváló nevelő edzői elismerést kaptam 1996-ban, és 2000-ben.

 

Az általam felkészített versenyzők nyertek 4 Európa bajnokságot, 6 világbajnoki címet, és számtalan nemzetközi versenyt, a magyar bajnoki címekre mindre nem emlékszem, de szerintem bőven 50 feletti szám lehet. A versenysportból nyilván nem lehet fenntartani egy edzőtermet, ez csak egy szakmai referencia, ami a szakmának fontos.


A Vida Fitness-ről

Vida Fitness CenterMostanában nagyon sok wellness és fitnesz terem nyílik, az átlag embereknek sajnos nem megfizethető áron. Ezeket főleg nem szakmai befektetők üzemeltetik, igyekeznek egy vékony, fizetőképes réteget megcélozni, és ezt a réteget a lehető legjobban kiszolgálni, nem szakmai téren, inkább a napi stressz feloldása a cél, és az egészséges életmód kialakítása, a sport háttérbe szorul.

Saját edzőtermem más elven építettem fel, megpróbálom elérhető szinten tartani az árakat, az új vendégeink bérlet vásárlása esetén ingyen kapnak edzéstervet, a gyakorlatokat a teremedző segítségével ingyen sajátíthatják el. Más edzőtermekben ezekért a szolgáltatásokért plusz pénzt kérnek, mi azonban minden vendéget ingyen szeretnénk megtanítani a testedzés alapjaira, így később önállóan is képes edzeni, és a munkájának lesz látható eredménye. Vendégeink nagy része hálás ezért, van olyan vendégünk, aki nyitás óta, 17 éve jár hozzánk, rendszeresen.

 

Az edzőtermünk erőssége a felszereltség, minden izmot nagyon változatosan lehet edzeni, a géppark jelentős részét magam terveztem. A felszereltségnél a praktikumot részesítem előnyben az esztétikummal szemben, ez sokak szerint hiba, szerintem azonban nem. Egy edzőterem soha nincs kész, mindig lehet tovább fejlődni, és a helyes irányt a vendégek elégedettsége jelzi. Nyilván nincs 100%-os vállalkozás, de törekedni kell rá, sokat kell ott lenni a teremben, figyelni a vendégek visszajelzéseire, talán ez a titka annak, hogy ennyi év után, az erős konkurencia mellett is talpon tudtunk maradni, vendégeink örömére.

e-max.it: your social media marketing partner